پیام رئیس اتاق بازرگانی تهران در آستانه روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی

 

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در آستانه 22 مرداد روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی و در آغاز هفته تشکل‌ها، طی پیامی بر ضرورت تعامل بیشتر دولت و مجلس با تشکل‌های بخش خصوصی تاکید کرد.

 

متن کامل پیام محمود نجفی عرب به شرح زیر است:

 

به نام خداوند یکتا

ده سال از همایش بزرگ دولت و تشکل‌های اجتماعی که منتج به نامگذاری 22 مرداد به عنوان روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی شد، می‌گذرد. فرارسیدن این روز مهم در سالی که با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، بر اهمیت درک فرصت، برنامه‌ریزی و اقدام برای مشارکت مردم از طریق تشکل‌ها می‌افزاید. اینجانب به فراخور جایگاه اتاق تهران، به عنوان قدیمی‌ترین و یکی از مهم‌ترین تشکل‌های اقتصادی کشور، نکاتی را برای بازاندیشی و در دستور کار مشترک قرار گرفتن فعالان تشکلی و نیز مدیران ارجمند در قوای سه‌گانه، به عنوان همکاران نزدیک تشکل‌ها، عنوان می‌کنم.

اتاق تهران اولین تشکل و سازمان مردم‌نهاد کشور است. هم‌زمانی و تقدم نیاز برای تاسیس مجلس وکلای تجار و اطاق تجارت تهران با تغییرات بزرگ و تاریخی یعنی انقلاب مشروطه و تاسیس مجلس و دولت مدرن، نشان از خاستگاه قوی و ریشه‌دار نیاز به تشکل‌های اقتصادی در ذات فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی مردم دارد. این مهم باعث شد که تشکل‌های اقتصادی نقش مهمی در نظام حقوقی و اقتصادی کشور داشته باشند. اتاق‌های بازرگانی، اتحادیه‌ها، انجمن‌های صنفی و تعاونی‌ها، ساختارهای اصلی، تعریف شده، منسجم، و کارآمد برای راهبری توسعه هستند و قوانین مرتبط به این تشکل‌ها قدمت ده‌ها ساله دارند.

از سوی دیگر اتاق بازرگانی،‌ که به منظور حمایت از تولیدکنندگان و بازرگانان تشکیل شد و نقش مؤثری در تسهیل تجارت و مشاوره به قوای سه‌گانه دارد و اتحادیه‌ها و انجمن‌های کارفرمایی و کارگری و نظام‌های صنفی تخصصی که ضامن حقوق و تکالیف اعضا، متولی مذاکرات جمعی و تعیین تعرفه‌ها، و تنظیم‌گر روابط درونی و بیرونی با ذی‌نفعان هستند، ساختار و سامانه و سازوکار طبیعی نگهداشت و تقویت سرمایه اجتماعی‌اند و هرگونه صدمه یا تضعیف آنها، ضربه به ارکان اقتصادی و مشارکت اجتماعی کشور است. ظرفیت توسعه همکاری‌های چندجانبه، تخصصی و هم‌افزایانه بین اتاق‌ها و تشکل‌های متبوعشان می‌تواند ضامن استقلال تشکل‌ها و نیز یاور حاکمیت برای اعتلای حکمرانی اقتصادی و اجتماعی باشد.

در آستانه آغاز به کار دولت چهاردهم و مجلس دوازدهم، از مدیران عالی کشور می‌خواهم که ضامن و یاور تداوم و ارتقای حمایت قانونی از تشکل‌ها و تسهیل فعالیت‌های آنها، افزایش نقش‌دهی موثر و مسئولانه به تشکل‌ها در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها، اعتماد و واگذاری کارها به ایشان باشند. همانا همکاری با تشکل‌ها بهترین روش برای اجرای دستور مقام معظم رهبری در راستای جهش تولید با مشارکت مردم است.

از تشکل‌های اقتصادی و کارفرمایی به عنوان نهادهای کلیدی در نظام اقتصادی ایران نیز دعوت می‌کنم با تمرکز بر بهبود حکمرانی تشکلی، توسعه عضویت و بهبود خدمات، مدیریت هم‌سویی نظرات و منافع، ایجاد سازوکار برای توسعه ارتباطات بین‌المللی، مسئله‌شناسی، پژوهش‌محوری، جانشین‌پروری، ایجاد اعتماد متقابل با ارکان حاکمیت و تعریف ابعاد و میزان مشارکت تشکل‌ها در اصلاح و بهبود امور، نقش تاریخی خود در توسعه اقتصادی و بهبود محیط کسب‌وکار را استیفا کنند.

اتاق تهران نیز سهم خود را با برنامه‌ریزی راهبردی دوره دهم عملیاتی و ارائه نموده، فرصت بی‌بدیلی برای رشد و توسعه تشکل‌ها مهیا کرده است. افزایش چندین برابری و هدفمند حمایت‌ها، تعریف و توافق بر اقدامات مشترک، تامین و تقویت زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های فعالیت تشکلی، و … بخشی از اقدامات تحولی است که در چارچوب شیوه‌نامه جدید حمایت از تشکل‌ها، در دسترس راهبران تشکل‌ها و صاحبان کسب‌وکار استان تهران قرار گرفته، گام‌به‌گام تعمیق و توسعه خواهند یافت.

اینجانب ضمن گرامی‌داشت این روز مهم و تبریک آن به همه بزرگوارانی که ایثارگرانه به فعالیت‌های تشکلی می‌پردازند، بار دیگر آمادگی اتاق تهران را برای هرگونه همکاری هم‌افزایانه با تشکل‌ها و قوای سه‌گانه در جهت کاهش مشکلات فضای کسب‌وکار اعلام می‌دارم.

محمود نجفی عرب، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران

منبع : اتاق تهران

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.